Baiat de 22 ani lovit mortal de un automobil

7 august 2017 66

Cu vreo 7 zile în urmă prietenul meu a fost gasit mort in mijlocul soselei. El mergea pe la ora 4 dimineața pe sosea si l-a lovit mortal un automobil. Trupul i-a fost târât pe sosea câtiva metri de masina ucigasa. Baiatul a fost deja ingropat. Soferul ce l-a lovit mortal a fost gasit chiar atunci. Cu toate ca poliția a fost la locul crimei si a scris acolo niste protocoale si apoi trupului i s-a facut autopsie, pana in ziua de azi nimeni nu i-a chemat pe parinti la politie sa le spuna despre mersul anchetei sau daca exista ea ca atare.
Ce recomandati sa faca parintilor? Cum sa procedeze ca sa traga la raspundere pe soferul ce le-a omorit baiatul? Ce lege prevede pedeapsa in cazul dat? Va rog sa ne ajutati daca puteti cu ceva sfaturi.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună ziua,

Ca să nu intru mult în detalii vreau să va zic ca odata ce poliţia a fost la faţa locului atunci este deschis deja un dosar penal pe numele soferului. Trebuie sa intelegeti ca aceasta procedura este mai indelungata de urmărire penală pentru a stabili toate... mai detaliat circumstanţele cauzei cît şi vinovăţia conducătorului auto, dupa care dosarul v-a fi transmis in instanţă de judecata iar odata cu stabilirea vinovăţiei i se va aplica şi o pedeapsă. Pedeapsa pentru infracţiunea dată este prevăzută în Codul Penal la art. 264 alin. 3 lit. b) care se pedepseşte cu inchisoare de la 3 la ani si cu privarea de dreptul de a conduce mjlocul de transport pe un termen de 4 ani. În cazul cînd se va depista ca la volanul automobilului se afla soferul in stare de ebrietate atunci i se va aplica pedeasa de la alin. 4 al aceluiaşi art. care prevede pedeapsa de la 4 la 8 ani cu privarea dreptului de a conduce pe un termen de la 4 la 5 ani. Nu trebuie sa uitați ca acesta poate fi impus la plata despăgubirilor materiale cît si morale.

8 august 2017