Bani pe contul paypal

9 aprilie 2018 61

Suneti-mi, va rog, cand se impoziteaza banii pe contul paypal? Atunci cind ii primesti pe paypal sau atunci cind ii scoti pe card? Ce se intampla cu banii care raman pe contul de paypal si daca ii transferi inapoi, trebuie impozitati?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vasile Gavrilița
  • Student
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Alte domenii

Bună, Ion.

Banii de pe contul PayPal nu se impozitează automat (prin achitarea taxelor impuse de PayPal), însă sunt impozabili din perspectiva impozitului pe venit reglementat de legislația fiscală a Republicii Moldova.

Banii de pe contul PayPal devin impozabili odată cu ajungerea acestora pe cont.

Declararea veniturilor obținute prin PayPal este același lucru... mai detaliat ca și declararea veniturilor obișnuite – se face prin depunerea declarației de venit.

Faptul că banii rămân mult timp pe contul de PayPal nu exonerează titularul de obligația de a declara veniturile câștigate.

Dacă veniturile reprezintă plăți pentru prestarea unor servicii, la declarare puteți deduce din acea sumă toate cheltuielile asumate pentru a obține acel venit.

Pentru mai multe detalii, accesați link-urile de mai jos:
https://menwithpens.ca/money-matters-part-1-of-6-declaring-paypal-income/
https://menwithpens.ca/money-matters-part-2-of-6-hiding-money-online/
https://www.paypal.com/us/smarthelp/article/how-does-paypal-report-my-sales-to-the-irs-will-i-receive-a-1099-tax-statement-faq729

O zi bună.

10 aprilie 2018