Banii care vor fi transferati la oficiul postal pentru concediul de maternitate, pot fi sechestrati?

4 decembrie 2018 23

Buna ziua. Ma aflu in concediu de maternitate si am probleme de ordin financiar, mai exact, datorii fata de banca. In luna ianuarie eu trebuie sa primesc banii pentru concediul de maternitate. Intrebarea mea: spuneti-mi, va rog, banii care vor fi transferati la oficiul postal pentru concediul de maternitate, pot fi sechestrati sau nu? Va multumesc!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,
Partea cheie e ca banii cu destinația de plata a indemnizației sau pensiei alimentare nu pot fi reținuți pentru datoriile d-stră, deoarece beneficiar ai acestora este copilu, in acest sens fiind inadmisibil careva rețineri, fapt care din pacate nu vrea afi înțeles de catre creditori.

Aveți datorii sau deja există... mai detaliat o hotarîre de incasare din contul dumneavoastră in folosul bancii?
Din cite cunoac, la etapa trasmiterii unor sume banești prin intermdiul serviciului poștal nu se creaza cont ca si cel bancar, nu pot fi urmariți cu excepția cind există o hotărâre transmisa spre executare, iar creditorul cunoaște despre sume bănești in folosul d-stră la terți.
In lipsa unei hotărâri provind incasarea de sume, transferurile prin oricare alte instituții financiare nu vor putea fi urmarite.
Banca in calitate de creditor, va blochează sau reține sume care expres intra in contul din aceasta bancă, in rest făra nu poate urmari alte sume.

4 decembrie 2018