Banii pentru tinar specialist

20 noiembrie 2019 25

Am activat in anul 2012 la tara ca asistent medical 4 luni, dupa care am primit prima rata de 6.000 lei. Mai tarziu in acel an, am plecat in concediu de maternitate. In anul 2014 am nascut a doua fata, in 2016 am iesit la serviciu si am activat 7 luni si iar am iesit in concediu de maternitate. Peste un timp, m-am mutat cu traiul la oras din motive personale si acum, in anul 2019 am iesit la serviciu la policlinica. Ma suna de la serviciul unde am acivat si imi spun ca trebuie sa intorc banii. E corect sau nu?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
•••
Conform Hotaririi de Guvern 1345/2007, ca tinar specialist trebuia sa activati timp de 3 ani conform repartizarii. In acesti 3 ani NU se includ perioadele in care v-ati aflat in concediu de maternitate/ingrijire a copilului.
Sunteti obligata sa restituiti sumele ce vi s-au achitat, numai in cazul... mai detaliat in care ati fost concediata. Deci, daca ati fost transferata la policlinica, cu acordul fostului angajator, si nu ati fost concediata de la fostul loc de munca - nu sunt intrunite temeiurile pentru a restitui suma respectiva.

21 noiembrie 2019