Bazin acvatic

18 mai 2020 23

In anul 2004 s-a vandut un iaz (proprietate publică) dintr-o localitate. La ședința consiliului printre subiectele zilei a fost schimbarea destinației terenului, din bazin acvatic în mlaștină, iar peste 1 oră, s-a hotărât ca terenul (deja transformat în agricol) să fie scos la licitație.
Cumpărătorul insistă că acolo nu a fost iaz, el l-a construit, consilierii au votat pentru arenda iazului iar acum toate actele sunt perfectate ca vandut. In Primăria din localitate contractul proprietarului nu este înregistrat în Registrul cadastral al deținătorilor de teren.
Care este procedura pentru a schimba destinația unui teren? Puteau timp de o oră să o schimbe? Este posibil ca timp de o zi să aibă loc licitația și să fie înregistrat contractul și la notar și la Cadastru? Nu are niciun bon de la licitație, nu a fost publicat în Monitorul Oficial. Unde m-aș putea adresa, sau unde aș putea găsi dovada ca acest iaz datează din anii 1980? Am nevoie de o hartă sau scheme.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna
La caz, sesizați în acest sens cancelaria de stat teritorială, în temeiul legii cu privire la administrarea istratian publică locală, cancelaria este în drept să evalueze legalitatea deciziei administrației publice locale, să solicite anularea sau chiar sa conteste aceasta decizie în ordine judecătorească.

19 mai 2020