Blocarea cardului din cauza datoriilor

9 mai 2019 38

Buna. Am un credit pe care nu l-am achitat la timp si mi-au blocat cardul. Mi-au spus sa le dau jumatate de suma, dar eu nu am asa bani. Ei nu vor sa accepte plati lunare. Spuneti-mi, ce pot face eu? Mai am alt credit si nu am de unde achita si cresc singura doi copii. Cum pot sa vorbesc cu ei?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Bina ziua
În esență este dreptul creditorului de a solicita restituirea sumei în cuantumul dorit, eventual, prezentațivă la creditor și descrieți situația, enunțînd ca în caz ca va blochează totalmente, o sa fiți urmarit și de catre un alt creditor, astfel nimeni nu va avea de cîștigat.
Totuși pe tru urmărirea salariului... mai detaliat și altor plați există limite
Articolul 106. Cuantumul reţinerilor din salariul şi din alte venituri ale debitorului
(1) Cuantumul reţinerilor din salariu şi din alte venituri se calculează din suma pe care debitorul urmează să o primească.
(2) Din salariul şi din alte venituri ale debitorului pot fi reţinute, în baza unui document executoriu, nu mai mult de 20%, iar în baza cîtorva documente executorii, nu mai mult de 50% din cuantumul lor pînă la achitarea deplină a sumei urmărite.
(3) În caz de urmărire a pensiei de întreţinere, a sumelor pentru repararea prejudiciului cauzat prin schilodire sau prin o altă vătămare a sănătăţii, precum şi în legătură cu pierderea întreţinătorului, şi a sumelor pentru repararea daunei cauzate prin tîlhărie sau prin sustragere de bunuri, reţinerea constituie nu mai mult de 70% din salariu şi din alte venituri.
(4) Dispoziţiile prezentului articol se aplică şi în privinţa burselor, pensiilor de orice fel, precum şi a sumelor cuvenite în baza dreptului de autor, a dreptului de inventator sau de inovator.

Astfel, urmează a identifica cine e responsabil de blocarea întegrală a venitului și de depus plingere împotriva acțiunilor ilegale.

10 mai 2019