Bun imobil care trebuie divizat

17 august 2020 41

Buna ziua. Detin un teren pentru construcție in sat, 1/2 cota parte este a mea şi alta 1/2 a fostului soț. Avem o hotarare judecatoreasca in acest sens. Dupa ce s-a incheiat judecata, eu cu fostul soț nu am mers la oficiul Cadastral sa cerem divizarea terenului, nu am stiut ca trebuie sa facem acest lucru. Acum eu am hotarât sa-mi construiesc casa pe partea mea, dar la Cadastru mi-au spus ca trebuie sa facem divizarea terenului şi este nevoie de semnatura fostului soț. Problema este ca fostul soț se afla peste hotare. I-am scris, poate are cineva procura care poate sa semneze din numele lui şi el a zis ca nu are şi ca pe el nu il intereseaza ce am de gând eu sa fac si ca e problema mea, nu a lui. 
Spuneți-mi, va rog, ce aş putea face in aşa caz? Din cauza ca nu este divizat terenul nu pot obține autorizație de construcție.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Artur
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul civil

Buna ziua Ecaterina,

Implicarea fostului soț este necesară, deoarece el este coproprietar. Fără semnatura lui nu poate fi făcută modificare la Cadastru. Încercați pe cale amiabilă să îl convingeți.

18 august 2020