Bun la mana a doua vandut prin Internet

26 noiembrie 2019 21

Buna ziua. Am pus de vinzare pe un site un calculator uzat la pretul de 1500 lei. Cumparatorul a venit acasa la mine, a verificat ca totul lucreaza si l-a procurat (nu a fost intocmit nici un contract de vanzare-cumparare). Peste 2 ore ma suna si imi zice ca nu lucreaza ceva si imi cere sa ii intorc banii, ca de altfel scrie plangere la politie. Eu la randul meu am refuzat sa ii returnez banii pe motiv ca nu stiu ce a facut cu calculatorul meu in acest timp si cum el a fost transportat pana acasa. Tin sa mentionez ca atunci cand am fost sunat, domnul in cauza inregistra apelul in care a confirmat ca calculatorul lucra atunci cand a fost procurat. Spuneti-mi, va rog, din punct de vedere juridic la ce riscuri sunt supus acum? Si daca voi fi chemat la politie, cum ar trebui sa ma comport si cum ulterior revin la Dvs. pentru a va angaja in calitate de avocat?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
•••
Sperietoarea cu politia nu ar trebui sa va influenteze explicatiile.
Daca veti fi audiat, declarati totul asa cum s-a intimplat de fapt.
Probabil aveti martori care au vazut ca cumparatorul a fost la Dvs acasa, sau poate sunt camere de luat vederi in blocul de locuit.
Circumstanta ca... mai detaliat el a fost acasa la Dvs si ca a iesit de acolo cu bunul - demonstreaza direct faptul ca ati avut o intelege si ca cumparatorul a examinat bunul si l-a acceptat.

27 noiembrie 2019