Buna ziua ! Am o intrebare in legatura cu contractul de vanzare-cumparare a unui bun imobil

16 mai 2018 26

Buna ziua. Prietena mea a facut un contract de vanzare-cumparare a unui bun imobil (apartament) pe care trebuia sa-l achite in rate pana la data de 05.06.2018, cu suma de 19.952 ue. La data de 11.05.2018 a facut achitarea de 10.000 ue, la care i s-a dat bon fiscal si chitanta in baza incasarii de vinzari. Contractul a fost facut de catre 2 persoane fizice (vanzator si cumparator), respectiv am rugat sa ne dea o recipisa ca s-a facut achitarea cu suma de mai sus si ca a mai ramas de achitat 9.952 ue. Din situatia data am inteles ca bon fiscal poate sa dea o intreprindere. Cer ajutor: sunt riscuri pentru bunul imobil pe viitor? Reprezentantul persoanei fizice (vanzator) a zis ca s-a facut o greseala si ca o va corecta, dar nu vedem nici un rezultat. Stam cu frica ca la un moment dat imi va zice ca nu i-am achitat nimic personal, achitarea a fost facuta companiei care a eliberat bonul si nu lui. Bine, nu au zis asta, dar dorim sa stim ce trebuie sa facem in cazul dat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,
În primul rând nu este clar cine este proprietarul apartamentului.
În al doilea rînd, contractul de vînzare cumpărare a imobilului urmează a fi autentificat la notar obligatoriu, în caz contrar OCT o să vă refuze în înregistrarea dreptului de proprietate.
Pină la urma urmei sa eliberat sau nu un bon fiscal?... mai detaliat Pentru a fi siguri, cel mai bine prezentați actele ce le dețineți la un jurist.
Succese

19 mai 2018