Mi-a fost suspendat permisul pentru condus in stare de ebrietate

1 februarie 2021 49

Buna ziua. Pe data de 1 februarie 2021, mi-a fost suspendat permisul pentru condus in stare de ebrietate si aplicata sanctiunea 150 ore munca neremunerata in folosul comunitatii. Dupa cat timp pot sa-mi recuperez permisul? Care sunt regulile?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Nicolae Ilco (Calin)
  • Parajurist
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Alte contravenţii

Salutare

Conform pct. 40/1, HOTĂRÎRE Nr. 1452 din 24-12-2007 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la permisul de conducere, organizarea şi desfăşurarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere şi condiţiile de admitere la traficul rutier:

40/1. Persoanele condamnate printr-o hotărâre judecătorească cu pedeapsă penală de anulare a dreptului de a conduce vehicule, precum... mai detaliat și persoanele în privința cărora instanța de judecată a dispus anularea dreptului de a conduce vehicule, fiind declarate inapte de a conduce vehicule de către autoritatea medicală competentă, pot redobândi dreptul de a conduce vehicule la decăderea temeiurilor prevăzute de lege, în condiții generale, ca urmare a susținerii probelor teoretică și practică ale examenului pentru obținerea permisului de conducere la categoriile/subcategoriile de permis solicitate.

Persoanele condamnate printr-o hotărâre judecătorească cu pedeapsă penală sau sancțiune contravențională de privare de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de un an și mai mare pot fi repuse în dreptul de a conduce vehicule, la expirarea termenului de privare, cu condiția susținerii probei teoretice a examenului de obținere a permisului de conducere la categoriile/subcategoriile de vehicule din permis solicitate.

Persoanele sancționate contravențional cu privare de dreptul de a conduce vehicule pe un termen mai mic de un an sunt repuse în dreptul de a conduce vehicule, la expirarea termenului de privare, fără susținerea examenului de obținere a permisului de conducere.

Persoanele cărora, pentru săvârșirea infracțiunilor în domeniul transporturilor sau pentru utilizarea vehiculului la săvârșirea infracțiunii, pentru care se prevede pedeapsa privării sau anulării dreptului de a conduce vehicule, li s-a aplicat măsura preventivă de ridicare a permisului de conducere deținut sau altă restricție, pe perioada ridicării/suspendării permisului de conducere nu se admit la examenul de obținere a permisului de conducere și nu pot obține un alt permis de conducere.

Deci, va trebui să susţineţi proba teoretică a examenului de obținere a permisului de conducere.

Mai multe detalii găsiţi aici: https://www.legis.md/cautare/getResults?doc_id=120797&lang=ro

Servus

1 februarie 2021