Ca pot face in acest caz?

3 februarie 2018 40

Barbatul meu este in proces de divort cu fosta lui sotie din luna septembrie, dar ea oricum vine la noi acasa, intra in ograda si vorbeste fel de fel de nebunii. Ea a dat la divort si mereu vine si face probleme cind sint singura acasa. E cosmar mare, ma numeste in fel si chip, mi-e rusine de vecini. Ca pot face in acest caz?

Jurist comments 1

Download discussion
Ana Galus
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul familiei

Buna ziua, Alexa!

Va puteti adresa cu o plingere la politie. Actiunile doamnei ar putea fi calificate drept contraventie administrativa, in baza Codului Contraventional, http://lex.justice.md/md/330333/ :

"Articolul 69. Injuria
(1) Injuria adusă în public, vorbele sau faptele care înjosesc onoarea şi demnitatea persoanei
se sancţionează... mai detaliat cu amendă de la 9 la 18 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 10 la 20 de ore.
(...)"

"Articolul 70. Calomnia
Calomnia, adică răspîndirea cu bună ştiinţă a unor scorniri mincinoase ce defăimează o altă persoană, însoţită de învinuirea de săvîrşire a unei infracţiuni deosebit de grave sau excepţional de grave ori soldată cu urmări grave
se sancţionează cu amendă de la 48 la 72 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 60 de ore, cu amendă de la 72 la 150 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere cu privarea de dreptul de a deţine anumite funcţii sau de dreptul de a desfăşura anumite activităţi pe un termen de la 3 luni la un an."

Cele bune!

4 februarie 2018