Camere video in Centrul de plasanent pentru copii cu dizabilitati

29 iunie 2019 19

Buna ziua. As dori sa aflu un raspuns la o asa intrebare: lucrez ca educator in schimburi de noapte in 24 ore si ieri seara la orele 23:30 au fost instalate camere video in Centrul de plasament pentru copii unde activez. Nimeni nu mi-a spus nimic nici mie si nici colegelor mele de tura de aceste camere si astazi am descoperit noi singure (managerul a zis ca nu stie nimic) ca ele sunt inca si audio. Aceasta actiune este legala?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii

Buna ziua!

Pentru ca comportamentul angajatorului sa nu cada in albia ilegalului este necesar respectarea mai multor conditii.

In primul rand, angajatorul este obligat sa informeze salariatii despre acest lucru, inclusiv prin afisarea pictogramei.

In al doilea rand, angajatorul rebuie sa se inregistreze la Centrul National pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal... mai detaliat in calitate de operator de date cu caracter personal.

In al treilea rand, angajatorul trebuie sa detina Politica de Securitate in sfera ce vizeaza protectia datelor cu caracter personal colectate prin intermediul mijloacelor tehnice, fiecare salariat avand dreptul sa cunoasca care este continutul acestei Politici. La fel, se impune ca angajatorul sa elaboreze si un Regulament intern in care sa fie prevazute anumite reguli de colectare , stocare, pastrare si prelucrare a datelor cu caracter personal.

30 iunie 2019