Cântat la chitară în stradă

9 august 2020 64

Salut! Niște tineri cântau la chitară pe stradă. La un moment s-a apropiat un polițist și le-a spus să plece pentru că nu au dreptul să cânte în stradă. Unde se pot informa mai detaliat despre acest drept?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Mihai Triboi
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor

Bună Vasile!

Polițiștii au dreptul să interzică astfel de activitate doar în caz dacă este încalcată ordinea publică sau vreo prevedere legală.

Dacă spui că pur și simplu cântați (fără a consuma alcool și în limita decenței), NU au dreptul să vă limiteze dreptul dvs la libera circulație, adică să... mai detaliat vă interzică aflarea dvs într-un loc public.
La fel și Codul Contravențional nu prea conține vreo normă care să interzică cântatul. Doar dacă cumva cântați după orele 22:00 și e gălăgie.
Mai țineți cont și de hotărârile privind combaterea răspândirii COVID-19 ale Comisiei Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică. Dacă ați fost mulți, poate fi și acest motiv. În orice caz, polițiștii înainte de a vă interzice ceva, trebuie să vă explice clar de ce acțiunile dvs sunt interzise bazându-se pe o normă legală.

În rest, arta nu este interzisă și își are loc pe străzile noastre!

10 august 2020