Cardul salarial și cel social sechestrate

20 mai 2021 41

Bună ziua, stimați juriști. Familia noastră este formata din 6 membri: soțul, eu (soția) și 4 copii (cel mic are 2 luni, cel mare 10 ani). Soțul lucrează, eu sunt la întreținerea soțului (neangajată). Singurele noastre surse de venit sunt salariul soțului și indemnizația pentru creșterea copilului, dar pe ambele conturi a fost aplicat sechestru. Știu că nu au voie sa pună sechestru pe cardul social, iar pe cel de salariu,nu mai mult de 20%. Ce să facem? Va rog să mă ajutați cu un sfat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Irina Clepalo
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii

Bună ziua dmna. Veronica,
Pentru a putea debloca cardul pe care primiți indemnizația pentru îngrijirea copilului solicitați un extras de pe contul bancar al acestui card (la bancă), care va demonstra că pe acest card parvin doar sume destinate copiilor. Mergeți la executor judecătoresc și scrieiți o cerere prin care... mai detaliat solicitați deblocarea cardului cu anexarea dovezilor.
Referitor la proporția de 20%.
Articolul care prevede urmărirea veniturilor în proporția de 20%, se referă la urmărirea salariului debitorului. Executorul judecătoresc trimite o incheiere către întreprindere prin care dispune incasarea a 20% din salariu. Astfel din salariul Dvs. vor fi incasate lunar a cîte 20% în contul executorului judecătoresc pentru a stinge datoria. Aceste incasări se efcutuiază de către contabilitate la care sunteți angajat/ă.
Conturile bancare(cardurile bancare) pot fi blocate și urmărite în mărime de 100% din datorie. ex: dacă suma datorată este de 3000 lei, atunci cardul bancar va fi blocat în sumă de 3000 lei nici mai puțin nici mai mult. Acest fapt se poate explica prin următoarele: Executorul nu cunoaște care din toate cardurile posedate de Dvs. sunt salariale sau pentru indemnizații. Aceste informații ar trebui furnizate de bancă către executorului judecătoresc. Din motiv că schimbul de informații nu a avut loc, au fost blocate toate cardurile.
Mult succes.

21 mai 2021