Carduri de debit deschise în Moldova

9 mai 2024 3

Bună ziua. Eu locuiesc peste hotare, vin în Moldova o data pe an și depozitez câte 2.000-3.000 de Euro pe contul bancar deschis aici. Am eu vreo obligație să declar ceva la organul fiscal, în situația în care nu am venituri în Republica Moldova?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Petru Caraman
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Bună ziua,

În conformitate cu prevederile Codului fiscal al Republicii Moldova, în special potrivit art. 13 alin. (1) lit. b), subiecții impunerii cu impozitul pe venit sunt persoanele fizice rezidente cetățeni ai Republicii Moldova care nu desfășoară activitate de întreprinzător și obțin venituri impozabile din orice surse aflate în Republica Moldova... mai detaliat și din orice surse aflate în afara Republicii Moldova pentru activitatea lor în Republica Moldova.

Din contextul prezentat, în care dvs. sunteți o persoană care locuiește peste hotare și depozitează o sumă de 2.000-3.000 de Euro pe contul bancar deschis în Republica Moldova, nu pare să existe venituri impozabile obținute din activități în Republica Moldova. Astfel, în absența unor venituri impozabile, nu există obligația de a prezenta o declarație cu privire la impozitul pe venit către organul fiscal din Republica Moldova.

Informațiile furnizate se bazează pe contextul prezentat și prevederile Codului fiscal art. 83 alin. (2) lit. a), a1), a2), b) și b1); art. 13 alin. (1) lit. b). În cazul unor situații specifice sau pentru clarificări suplimentare, recomand consultarea unui avocat sau a unui consultant fiscal pentru a examina detaliat situația dvs. și pentru a furniza un răspuns mai exact.

13 mai 2024