Care este baza legală, articolul din Codul Civil în temeiul cărora pot depune cerere privind încasarea forțată a datoriei (fără recipisă sau contract in formă scrisă cu persoana împrumutatată)?

5 ianuarie 2022 41

Buna ziua. Am imprumutat 25 mii lei unei cunoștinte in luna noiembrie 2018 pentru un termen de șase luni cu condții, dar fără recipisă pe incredere. Au trecut două luni dupa imprumutarea banilor, dar persoana nu a indeplinit niciuna din condiții. Ca urmare, i-am solicitat întoarcerea banilor imprumutati, dar nu a intors banii nici până in prezent. In cadrul urmăririi penale (art.190 CP RM) a recunocut imprumutul integral, detin și inregistrarea audio prin telefon in care persoana imprumutatata a recunoscut integral imprumutul, cu toate că nu am o recipisă in formă scriă. Însă urmărirea penală ește tergiversată intenționat de trei ani ca să se scrugă termenul de prescripție pentru o eventuală cauză civilă. Care este baza legală, articolul din Codul Civil în temeiul cărora pot depune cerere privind încasarea forțată a datoriei (fără recipisă sau contract in formă scrisă cu persoana împrumutatată).

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna Maria, Codul civil vă obligă să prezentați recipisa în instanță , dar DVS sunteți în drept să vă folosiți de materialele din dosarul penal, dar poate să fie probleme. Eu nu exclud, că datornicul să întrat într-o cârdășie cu ofițerul de urmărire penală. Eu vă propun să încercați,... mai detaliat pentru nu a omiteți termenul de prescripție, mai știi ???????? .

6 ianuarie 2022