Care este modalitatea de a atrage la raspundere un judecator?

19 mai 2017 32

M-am adrsat cu cerre de chemar in judecata pentru incasarea pensiei alimentare. Toat deciziile au fost primite in absenta mea cu incalcari ale procdurii civile RM, Conventiei pentru drpturile copilului si copilul meu minor a fost lipsit d acest drept. In prima instanta in absenta partilor a fost incetat dosarul.
In CA Chisinau judecatorul, incalcand cerintele art.49 al.3 si4 al CPC RM repetat examineaza cauza in instanta de recurs.
In completul d judecata al CA Chisinau in procesul d revizuire in completul d judecata a participat judecator -verisoara mea. Decizia a fost primita in absenta partilor pe cand mie nu mi s-a comunicat ora, data si locul sedintei de judecata.
In CSJ RM a fost primita decizia incalcand cerintele al.5 art.432 si art.433 CPC RM, nu s-a atras nici o atentie la incalcarile prevazute de al.1,2,3,4 al art.432 CPC RM, cererea depusa de reclamanta a fost respinsa si ca rezultat copilul minor i s-a incalcat dreptul de a primi pensie alimentara pentru intrtinere.
Cand am fost la consultatie la CSM RM clar mi s-a spus, ca judecatorul din prima instanta nu a avut dreptul sa inceteze cauza, dar nici o plingere depusa de mine in CSM RM nu a fost examinat in corespundere cu cerintele Legii 178/2014 (este scris un,,бред!,,). Motivul fiind, ca tatal copilului meu detinea o functie destul de inalta.
Va rog, ca ma ajutati. Multumesc pentru intelegere.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Viorica Chirnicinii
  • Parajurist
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei

Buna ziua, dna Tamara. Legea nr.544 din 20.07.1995 cu privire la statutul judecatorului art.21; 22; 23 prevede sanctiuni disciplinare in cazul abaterilor disciplinare a judecatorilor. http://lex.justice.md/md/312845/

20 mai 2017