Care este procedura pentru a deschide o agentie de publicitate?

8 noiembrie 2018 46

As dori sa deschid o agentie care face publicitate. De ce acte am nevoie si care este procesura de infiintare?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Procedura este generală. Sunt multe aspecte care trebuie luate în calcul, ce nu pot fi descrise pe deplin într-un răspuns aici.
Succint,
In primul rând trebuie sa alegeți forma de organizare a persoanei judidice- de regulă, SRL.
Trebuie să fondati acest SRL- adunarea constituantă a asociaților, la care faceti un proces verbal... mai detaliat al adunarii.
Trebuie sa elaborati Statutul (sunt modele pe site-ul MinJust).
Trebuie sa aveti sediu.
Ulterior, documentele se prezinta la ASP pentru inregistrare de stat.
De fapt, asistență în inregistrare puteti primi, contra plată, la ASP - include modelul actelor necesare, asistență la inregistrare, etc.
Suplimentar, vedeti această Lege: http://lex.justice.md/md/326009/

9 noiembrie 2018
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua,
În primul rând trebuie să înființați o persoană juridică pentru a putea desfășura activitate de întreprinzător. Cea mai bună variantă ar fi Societatea cu Răspundere Limitată. Aceasta este procedura de înființarea a unui SRL:
1. Primul pas este să mergeți la Agenția Servicii Publice de pe adresa Strada Pușkin 42, cu... mai detaliat Buletinul de identitate. Registrul de stat face verificarea daca nu aveti datorii catre Inspectoratul Fiscal. Veți primi un certificat pentru deschiderea unui cont bancar temporar si o nota privind data vizitei urmatoare.
2. Ulterior trebuie să mergeți sa deschideți cont bancar. Pentru asta veți avea nevoie de Buletinul de identitate si copia acestuia și certificatul de la Agenția Servicii Publice. Scrieți o noua cerere de deschidere a contului si platiți o suma de care dispuneți, in lei.
3. După mergeți la Agenția Servicii Publice și primiți pachetul de documente, unde intra Decizia despre inregistrare, extrasul din Registru, certificat de inregistrare, decizia voastra personala de infiintare a firmei (daca sunteti fondator unic) sau Procesul-Verbal al adunarii asociatilor (daca sunteti mai multi fondatori). De obicei actele, precum Statutul firmei sunt intocmite de lucratorii Agenției. Pentru orice eventualitate faceti 5 copii a tuturor documentelor si un Dosar pentru pastrare pentru a preveni incomoditatile in caz de pierdere a dosarului.
4. Vă duceți ulterior la Biroul National de Statistica de pe str. Grenoble 106 și ridicați certificatul cu codurile de activitate conform clasificatorului CAEM.  Acest act se emite gratuit.
5. Emiteți un ordin de angajare a unui contabil si impreuna cu el mergeți la inspectoratul fiscal teritorial, luand cu voi toate documentele si copiile acestora unde acestea sunt perfectate.
6. Mergeți înapoi la Banca și convertiți contul temporar in unul permanent.
7. Apoi in termen de o luna trebuie sa mergeti la Biroul de Statistica pentru a perfecta actele necesare.
8. La fel mergeți la compania Nationala de asigurari medicale și vă înregistrați.
Costurile și termenele. Înregistrarea de stat a persoanelor juridice, filialelor şi reprezentanţelor acestora, se efectuează în zilele lucrătoare în termen de 24 de ore, care se calculează din ziua lucrătoare imediat următoare celei în care au fost prezentate documentele necesare înregistrării. Înregistrarea de stat a persoanelor juridice, filialelor şi reprezentanţelor acestora, la cererea solicitantului poate fi efectuată în regim de urgenţă timp de 4 ore. Taxa pentru 24 ore este de 1149 lei iar pentru 4 ore este de 4596 lei.
După efectuarea înregistrării, administratorului ori împuternicitului său i se eliberează, după caz, următoarele documente:
• decizia organului înregistrării de stat;
• actele de constituire;
• extrasul din Registrul de stat;
• ştampila.
Astfel după înregistrarea SRL-ului puteți să începeți activitatea de întreprinzător.
Legea nu prevede necesitatea de a obține licență sau autorizație pentru asemenea gen de activitate.
Pentru mai multe detalii puteți să mă contactați pe adresa de e-mail sau la nr. de telefon.

29 noiembrie 2018