Care-i solutia, ce sa fac mai departe?

6 noiembrie 2019 2

Buna! Curtea admite recursurile declarate de agentul constatator, caseaza Hotarirea Judecatorii Causeni in cauza contraventionala si dispune rejudecarea cauzei de instanta de fond in alt complet de judecata.Decizia este irevocabila.
La Causeni:
1) 21.11.2018 sedinta nu a avut loc;
2) 27.02.2019 sedinta amanata;
3) 10.04.2019 sedinta amanata.
Apoi judecatorul a demisionat și cauza contravențională a fost redistribuită pentru examinare altui judecător.
4) 04.09.2019 sedința nu a avut loc
5) 06.11.2019 sedinta amanata si judecatorul declara ca nu poate examina dosarul din cauza ca a activat cu agentul constatator in politie.

Am 2 ani de cand ma poarta pe drumuri. Ce sa fac mai departe? O groaza de bani aruncati pe drumuri ca sa vin la judecata de peste hotare ca sa-mi scot dreptatea si ajung aici si ba se amana, ba nu are loc. Unde sa ma mai adresez, ce sa mai fac?

Comentariile juriștilor 3

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
•••
Trebuie sa pastrati toate documentele ce reflecta cheltuielile suportate de Dvs de-a lungul procesului (bilete de avion, combustibil, etc.).
Trebuie sa aveti castig de cauza. Doar in acest caz veti outea eventual solicita compensarea cheltuielilor respective.
Examinati alternativa de a angaja un avocat, pentru a evita aceste deplasari.... mai detaliat In Moldova sedintele de judecata se amina foarte des. Asadar, angajarea unui avocat poate in unele cazuri sa coste mai putin decat cheltuielile de a veni din alta tara la fiecare termen de judecata.
Trebuie sa depuneti o cerere scrisa la presedintele instantei privind accelerarea examinarii cauzei contraventionale (o copie de pe cererea inregistrata in cancelarie sa aveti si Dvs).
Trebuie sa depuneti in sedinta de judecata cerere privind incasarea cheltuielilor de judecata, aneximd probele respective.
Trebuie sa declarati in sedinta de judecata si sa solicitati sa fie indicat si in procesul - verbal al sedintei, ca domiciliati in strainatate, si ca solicitati stabilirea sedintelor de judecata in zile consecutive, dupa posibilitate.

6 noiembrie 2019


Multumesc foarte mult de raspuns!

Eri 06.11.2019 sedinta amanata si judecatorul declara ca nu poate examina dosarul din cauza ca a activat cu agentul constatator in politie.

Azi 07.11.2019 la orele 10 dimineata am fost telefonat din cancelaria judecatoriei Causeni unde mi sa comunicat ca la orele 15 va avea loc... mai detaliat o noua sedinta judecatorul fiind tot acel care in prima instanta mia acceptat contestatia iar apoi curtea de apel a casat decizia lui si dispune rejudecarea cauzei de instanta de fond in alt complet de judecata.

E posibil asa ceva? In 24 ore repejor la telefon ma anunta sa fiu la judecata plus la asta curtea cere in alt complet de judecata?
Trebuia oare sa fiu anuntat in forma scrisa cumva? Poate tot acelasi judecator sa purceada la examinare dupa ce Curtea cere alt complet de judecata? Nu vi se pare ceva suspect la mijloc? Ajutati-ma cu un sfat ce sa fac mai departe unde ma adresez?
(La sedinta nam mers pentru ca socot ca este ceva ilegal la mijloc)

7 noiembrie 2019
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Nu este posibil sa participe acelasi judecator la rejudecarea cauzei.
Trebuie sa insistati la telefon sa vi se trimita citatie scrisa la domiciliu - daca intentia Dvs este pro aceasta formalitate.
Se mai obisnuieste sa se faca “telefonograme”, dar regula este ca sa fiti citat in scris.
Oare la sedinta din 16.11 nu... mai detaliat ati semnat la sfirsitul sedintei ot faptul ca a doua zi va fi sedinta?
In fine, astea sunt chestii mai minore, care ulterior pot fi utilizate de Dvs la apel sau recurs.
Trebuie sa aflati cind va fi sedinta urmatoare, si sa va prezentati (sau prin avocat), si sa cereti recuzarea acelui judecator, pe motiv ca a participat anterior la judecarea cauzei.
Depuneti cererile si demersurile la presedintele instantei, despre care am scris in primul raspuns, pina atunci.

7 noiembrie 2019