Care sunt atributiile Directiei pentru protectia drepturilor copilului si unde pot gasi scris cum trebuie sa fie dupa lege?

24 septembrie 2020 111

Decizia privind divortul a fost transmisa de la instanta la Directia pentru protectia drepturilor copilului. Ce trebuie sa faca aceasta institutie? Sunt deja doi ani de atunci si dupa multiple scrisori si vizite, au inceput sa faca vizite la domiciliu. Mi-a spus pedagogul verbal (fara vreun document) ca familia noastra este luata la evidenta si in scurt timp ne vor chema. Au trecut doua luni si nu se intampla nimic. Mama copiilor continua sa manipuleze cu copiii si nu le permite sa mearga la tata, dar imi pune conditii sa vin eu la ei. Pensia alimentara o refuza. Baiatul doreste sa mai ramana cu tata, iar fiica ar vrea sa stea cu ambii parinti. Ce pot face? Unde pot gasi legile in acest domeniu?

Jurist comments 2

Download discussion
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua,
Legea nr. 140 din 14.06.2013 privind protecţia specială a copiilor aflaţi
în situaţie de risc şi a copiilor separaţi de părinţi prevede la articolul 7 atribuţiile autorităţii tutelare teritoriale, vedeți aici legea https://www.legis.md/cautare/getResults?doc_id=123160&lang=ro#

Găsiți aici o listă de acte normative cu referire la activitatea Direcţiei Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului din... mai detaliat Chisinau http://dmpdc.md/legislatie-nationala/.

26 septembrie 2020

Va multumesc. Va urez succese

30 septembrie 2020