Care sunt cele mai importanate decizii ale Consiliului Concurentei in domeniul distribuitorilor de carburanti si energie electrica?

11 ianuarie 2019 30

Buna ziua.
Interesul intrebarii este pur academic. In cadrul tezei de Master in Dreptul Concurentei, as vrea sa fac un studiu comparativ al deciziilor Consiliului Concurentei si al litigiilor din instanta cu cele in domeniul similar din instantele europene. Domeniul de specializare sunt agentii de distribuire a carburantilor, de gaz sau energie electrica.
Voi fi foarte recunoscator daca cineva m-ar putea ajuta in urmatoarele intrebari:
- Sunt inregistrate decizii de amendare pentru intelegeri de cartel in domeniul distributorilor de carburnat?
- Sunt inregistrate decizii de amendare pentru abuz de pozitie dominanta prin refuzul de acordare a accesului la instalatii (third party access) companiilor ce livreaza gaz si energie electrica?
- Sunt inregistrate cazuri de aplicare extrateritoriala a dreptului concurentei a Republicii Moldova companiilor cu sau filialelor companiilor straine, prin aplicarea amenzilor pentru concurenta neloiala, intelegere de cartel sau abuz de pozitie dominanta?
- Care sunt cele mai importanate reviste de drept din Republica Moldova?

Va multumesc anticipat pentru ajutorul dumenavoastra.


Cu respect,


Victor

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
---
Intrebarile adresate presupun ca cineva din juristi sa efectueze un research imens.
Pentru ca nu se poate da un raspuns scurt, juridic.

Incercati sa vedeti jurisprudenta Consiliului aici: https://competition.md/decizii.php?l=ro&idc=64&t=/Transparenta/Decizii

11 ianuarie 2019