Casa bunicii

20 iulie 2020 36

Buna ziua. Avem o istorie dificila cu casa bunicii. Casa apartine 3/4 bunicii si 1/4 unchiului meu care a decedat acum 5 ani. Unchiul meu a fost casatorit, dar in momentul decesului nu mai locuia cu sotia de 4 ani. Ei nu au divortat oficial, dar au avut impreuna 2 copii. Partea unchiului (1/4) s-a impartit dupa deces la 4 oameni: bunicai, sotiei si celor doi copii. Partea bunicii va trece taticului meu. Cum trebuie sa procedam dupa lege cu partea care apartine sotiei unchiului si celor doi copii (nu sunt minori). Ei nu locuiesc in aceasta casa, nu ingrijesc de ea. Ei nu tin cu noi nici o relatie, nu avem idee unde ei se afla la moment. De casa si de bunica ingrijesc doar parintii mei. Putem prin judecata sa le oferim o compensatie oarecare pentru cotele lor părți, pentru a transcrie toata casa pe bunica?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna
Pai dupa decesul unchiului a mostenit cineva cota ce ii apartinea, sau doar enunțati ipotetic ca sotia si copii acestuia au mostenit?
Sunt cel putin doua posibilitați, sa mosteniti dumneavoastră daca nu sau perfectat pina la moment actele pe cota ce apartinea unchiului.
Daca sa mostenit, atunci puteți solicita vinzarea cotei catre... mai detaliat dumneavoastră, in caz de refuz sau lipsa a persoanei, puteti opta pentru această actiune prin intermediul instanței de judecată.
Este prea multa info pentru a fi posibil sa va enunț aici totul, totodata urmează a clarifica inclusiv careva variabile mai sus enunțate.
Situația e posibil de soluționat reiesind din toate detaliile.

20 iulie 2020