Casa cumparata in concubinaj

11 iulie 2021 15

Buna ziua. Eu sunt la munca in Israel. In Moldova am cumparat o casa, dar actele au fost facute pe numele concubinului. Eu am toate bonurile pentru ce am cumparat in casa, chitanțele ca i-am achitat creditele lui. El mi-a pus casa in gaj la banca. Acum ii zic sa faca actele pe casa pe fiica mea, iar el imi cere sa-i demonstrez ca e casa mea. Cum as putea sa-mi iau casa inapoi? Ce sanse am?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Buna ziua Marcela,

Raporturile de concubinaj nu sunt reglementate de Codul Familiei, drept urmare statutul juridic al bunurilor mobile/imobile despre care menționați sunt supuse normelor din Codul Civil. Ținând cont de acest fapt, concubinul Dvs. are dreptul de proprietate asupra imobilului și poate dispune de el cum dorește.

O să fie foarte... mai detaliat greu/imposibil să contestați dreptul de proprietate obținut în mod legal de către concubinul Dvs asupra acestor bunuri.

Puteți să încercați pe cale penală să influențați cumva situația. Daca aveți probe și puteți demonstra că concubinul cu rea-credință a obținut de la Dvs sume de bani pentru a procura imobilul ca pina in final să obțină in proprietate și Dvs să nu aveți nimic.

11 iulie 2021