Cauza divortului - violenta in familie

26 martie 2018 24

Buna ziua! Sora a divorțat acum 6 ani, motivul fiind violenta sotului alcoolic, pentru care fapte a si fost pedepsit cu inchisoarea de 2 ori, cât si nenumarate amenzi. Concretizez ca el nu a dorit sa se prezinte la judecata, astfel divorțul a avut loc in lipsă lui. Pana acum nu a fost partajată averea, el nelocuind anii acestia acasa, ci la concubina lui din sat. Intrebarea mea este daca se mai poate partaja averea, ținând cont ca au trecut atâția ani de la divort și dacă legea prevede diminuarea (sau chiar lipsirea) cotei-parti a lui? Au 3 copii, dar toti is la vârsta majoră. Multumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Igor Brinișter
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Bună Dna Eugenia,
Proprietatea de fapt este perpetuă, ceea ce presupune faptul că atât timp cât există bunul există și dreptul asupra acestui bun sau asupra cotei părți din acest bun.
Chiar dacă au trecut mai mult de 3 ani, acest bun oricum rămâne a fi un bun proprietate comună în devălmășie.
Nu... mai detaliat are absolut nici o relevanță faptul au trecut 6 ani, cota parte a fostului soț nu poate fi micșorată nici nu poate fi lipsit de proprietatea sa.
În schimb, în cazul în care în această perioadă au fost efectuate lucrări de reparație asupra acestui bun, sora Dvs. ar putea solicita încasareaa 1/2 din acele cheltuieli.
Țin să menționez că pentru a încasa 1/2 din cheltuielile pentru investițiie făcute la întreținerea bunului este strict necesară probarea acestor cheltuieli (sunt necesare bonurile de casă, facturile, careva contracte dacă au fost asemenea acte încheiate.), în caz contrar pretenția va fi respinsă ca neîntemeiată.

26 martie 2018