Cazier

29 iulie 2020 30

Bună ziua. Am fost condamnat pentru mărturii mincinoase când aveam 15 ani, mi-a fost aplicată amenda pe care am achitat-o integral. Am mai avut probleme cu un credit, care a ajuns la executorul judecătoresc, dar m-am clarificat și cu aceasta. Pot să am cazierul judiciar curat, pentru a depune actele la o instituție de învățământ universitar, la drept? Mulțumesc!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Arsen Saruhanean
  • Avocat
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii

Bună ziua! Bine ați venit pe site-ul yAvo.md.
În conformitate cu art.111 alin.(1) lit. e) din Codul Penal al RM, se consideră ca neavînd antecedente penale persoanele condamnate la o pedeapsă mai blîndă decît închisoarea – după executarea pedepsei.
Iar potrivit alin.(3) al aceluiași articol din CP al RM, stingerea antecedentelor... mai detaliat penale anulează toate incapacităţile şi decăderile din drepturi legate de antecedentele penale.
Astfel, dacă ați executat pedeapsă sub formă de amendă (ați achitat integral), înseamnă că pentru declarații minciunoase a fost stins antecedentul penal și cazierul judiciar va fi curat.
Iar ce ține de credit, sunt mai multe infracțiuni, care prevăd diferite pedepse, de aceea trebuie să-mi povestiți mai detaliat ca să Vă spun, dacă sunt stinse antecedente penale.

Unele din infracțiuni cu credite:
- Dobîndirea creditului, împrumutului sau despăgubirii / indemnizaţiei de asigurare prin înşelăciune
- Încălcarea regulilor de creditare, politicilor de acordare a împrumuturilor sau regulilor de acordare a despăgubirii / indemnizaţiei de asigurare

În orice caz, puteți să comandați cazierul judiciar, pentu ca să fiți sigur, că cazierul Dvs. judiciar este curat. (Deschideți linkul și apasați pe butonul - Solicită serviciul și introduceți toate datele personale necesare)
https://servicii.gov.md/ServiceDetails.aspx?id=b60f9e3e-8405-4535-aeba-015b54423588#

30 iulie 2020