Cazierul juridic

16 iulie 2020 106

In anul 2015-2016 am fost cercetat pentru huliganism, la acea creme eram minor. In cadrul urmaririi penale, mi-am recunoscut vina si am achitat despagubiri partii vatamate. Procurorul a inchis dosarul, insa nu stiu prin care modalitate. Acum, cand am ridicat cazierul juridic, exista informatie despre mine in Registrul criminologic. Intrebare: cand cazierul juridic va devenii curat, adica va disparea aceasta inscriere?

Comentariile juriștilor 3

Descărcaţi discuția
Arsen Saruhanean
 • Avocat
 • Dreptul penal
 • Dreptul muncii
 • Dreptul familiei
 • Contravenţii rutiere
 • Alte contravenţii

Bună ziua! Bine ați venit pe site-ul yAvo.md
Articolul 287 din Codul Penal al RM - Huliganismul prevede 3 alineate, primele doi din care în funcţie de caracterul şi gradul prejudiciabil al infracțiunii săvîrșite se consideră infracţiuni mai puţin grave, care prevăd pedeapsa maximă cu închisoare pe un termen de... mai detaliat pînă la 5 ani inclusiv, iar al 3-lea alineat este clasificat ca infracţiune gravă. (prevederile articolului sunt citate mai jos)
În dependență de ce infracțiune a fost săvîrșită, сonform art.111 alin.(1) din CP al RM, se consideră ca neavînd antecedente penale persoanele:
g) condamnate la închisoare pentru săvîrşirea unei infracţiuni uşoare sau mai puţin grave – dacă au expirat 2 ani după executarea pedepsei;
h) condamnate la închisoare pentru săvîrşirea unei infracţiuni grave – dacă au expirat 6 ani după executarea pedepsei;
Iar alin.(3) al aceluiași articol prevede că stingerea antecedentelor penale anulează toate incapacităţile şi decăderile din drepturi legate de antecedentele penale.

Articolul 287 CP al RM - Huliganismul
(1) Huliganismul, adică acţiunile intenţionate care încalcă grosolan ordinea publică, însoţite de aplicarea violenţei asupra persoanelor sau de ameninţarea cu aplicarea unei asemenea violenţe, de opunerea de rezistenţă violentă reprezentanţilor autorităţilor sau altor persoane care curmă actele huliganice, precum şi acţiunile care, prin conţinutul lor, se deosebesc printr-un cinism sau obrăznicie deosebită,
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 1050 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani.

(2) Aceeaşi acţiune săvîrşită:
a) de o persoană care anterior a săvîrşit un act de huliganism;
b) de două sau mai multe persoane
c) pe teritoriul sau în incinta unei instituţii medico-sanitare publice ori private.
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 750 la 1350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de pînă la 5 ani.

(3) Huliganismul agravat, adică acţiunile prevăzute la alin.(1) sau (2), dacă au fost săvîrşite cu aplicarea sau cu încercarea aplicării armei sau a altor obiecte pentru vătămarea integrităţii corporale sau sănătăţii,
se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani

17 iulie 2020

Multumesc

17 iulie 2020
 • Jurisconsult
 • Dreptul civil
 • Dreptul penal
 • Dreptul familiei
 • Dreptul muncii

Buna, dl. Gheorghe, dl. Arsen v-a adus la cunoștiință ce prevede art.287 CP, eu vă propun soluția, DVS trebue să faceți rost de ordonanța de încetare cauzeipenale, să vă deplasați la Centru informativ, să o pezentați, vă atemționez ordonanța trebue să aibă ștampila umedă și după aceasta v-a hotărîtă întrerbarea... mai detaliat DVS, succese.

19 iulie 2020