Ce documente trebuie sa prezint la politie ca sa scriu plangere pentru ca nu-mi dau voie sa vad copilul minor?

26 martie 2018 86

Socrul nu-mi da voie sa vad copilul, pune piedici si invoca diferite motive, iar sotia spune minciuni ca eu vin cu mama mea si caut intotdeauna cearta si sar la bataie. Ce sa fac in cadrul legii si sa opresc vorbele spuse impotriva mea, daca sunt false. Multumesc!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Cătălina Bîrsanu
  • Student
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei

Buna ziua!

Conform Codului Familiei, art. 58, parintii au drepturi si obligatii egale fata de copii, indiferent de faptul daca acestia traiesc impreuna sau separat. Mai mult, art. 64 alin. (1) al aceluiasi Cod remarca faptul ca parintele care locuieste impreuna cu copilul nu are dreptul sa impiedice contactul dintre copil... mai detaliat si celalalt parinte care traieste separat, cu exceptia cazului in care comportamentul celuilalt parinte este in detrimentul copilului. In cazul in care Dvs nu prezentati nici un pericol pentru copilul Dvs, atunci aveti urmatoarele optiuni:
a) Va adresati la autoritatea tutelara teritoriala pentru solutionarea litigiului (art. 64 alin.(2) Codul Familiei);
b) Va adresati in instanta de judecata daca celalalt parinte refuza in a va oferi informatii despre copil (art. 64 alin. (4) Codul Familiei);
c) (optional) Va adresati la un mediator pentru solutionarea litigiului dintre Dvs si celalalt parinte (art. 64 alin. (2) Codul Familiei).

Mult succes!

2 aprilie 2018