Ce patesc daca ma prinde ca am cumparat marijuana?

4 iunie 2019 23

Buna ziua. Vreau sa aflu: daca ma prinde cineva ca am cumparat marijuana si ma da la politie, ce voi pati? Am majoratul.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Vă poate fi intentat un dosar penal în baza Articolului 217cu indicele 2 Cod Penal
Circulaţia ilegală a precursorilor în scopul producerii sau prelucrării drogurilor,etnobotanicelor sau analogii acestora
Producerea, prepararea, prelucrarea, experimentarea, procurarea, păstrarea, expedierea, transportarea, înstrăinarea sau efectuarea oricăror alte operaţiuni cu precursori în scopul producerii sau... mai detaliat prelucrării drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora,
se pedepsesc cu amendă în mărime de la 1150 la 1350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de pînă la 2 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 8000 la 11000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Or în baza art. 85 Cod Contravențional in dependență de cantitatea reținută care se sancţionează cu amendă de la 12 la 30 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 72 de ore.

4 iunie 2019