Ce pot face in asa caz?

18 iulie 2017 35

La intreprindrerea la care activez nu mi se achita salariul din 03.2017, la care directorul afirma ca nu sunt bani si ca in timpul apropiat nu vor fi.

Jurist comments 1

Download discussion
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună ziua Elena,

Motivul invocat de către angajatorul dvs nu are un suport legal deoarece în privința acestui fapt trebuie să existe un act care ar demonstra imposibilitatea achitării salariilor.

Astfel, urmează să vă adresa-ți cu o plângere către Inspecția teritorială a muncii din care face parte întreprinderea pe motiv că nu... mai detaliat vi se achită salariile.
Aceasta la rândul ei va stabili toate circumstanțele și va veni cu un răspuns către dvs, cel mai probabil obligând întreprinderea la achitarea salariilor conform legislației în vigoare.

"Sesizarea va trebui sa contina numele complet al reclamantului, codul numeric personal, adresa exacta, date de identificare ale angajatorului si a locatiilor in care acesta isi desfasoara activitatea. Referirile la date, trebuie sa cuprinda ziua, luna si anul, informatiile trebuie sa fie concise, iar solicitarile precizate clar"

La depunerea sesizarii, angajatii nu trebuie sa prezinte niciun fel de dovezi pentru ca autoritatile vor controla angajatorul, urmand sa-i solicite acestuia toate informatiile sau documentele pe care le considera necesare pentru rezolvarea cererii salariatului.

"In cazul sesizarii adresata Inspectiei muncii sau Inspectoratului teritorial de munca, autoritatile sesizate urmeaza a veni in control la respectivul angajator pentru a verifica respectarea de care acesta a legislatiei muncii, precum si acordarea drepturilor si indeplinirea obligatiilor fata de salariati.

O seară bună.

18 iulie 2017