Ce pot face in caz ca am fost pe buletin, dar după nu au nevoie de lucrători

24 iulie 2017 46

Buna ziua! Eu am fost pe buletin de pe 4 aprilie pina pe 9 Iunie. După buletin pina la 3 Iulie nu-mi dădeau loc de munca, apoi am plecat in concediu. Pe 30 iulie se termina concediul, lucrez vânzătoare pe contract nelimitat. Acum ce sa fac daca se termina concediul si nu-mi dau un post de lucru?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Alina Gaja
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei

Salutare, Svetlana!

În primul rând, în cazul în care aveți încheiat un contract individual de muncă pe o durată nedeterminată, angajatorul este obligat să accepte revenirea dumneavoastră din concediu medical și din cel anual. În caz contrar, după revenirea la serviciu, angajatorul vă poate concedia pentru unul dintre motivele prevăzute... mai detaliat la art. 86 din Codul Muncii.
În cazul în care angajatorul dumneavoastră afirmă că nu aveți de lucru, probabil acesta dorește concedierea dumneavoastră pe motiv de reducerea numărului sau a statelor de personal din unitate. Astfel, el poate face acest lucru doar cu acordul organului sindical din unitate. Totuși, vă sugerez să consulați art. 88 din Codul Muncii, care prevede toată procedura unei astfel de concedieri ca să vă puteți proteja de anumite abuzuri din partea angajatorului.

O altă soluție ar fi să ajungeți la un acord cu angajatorul privind suspendarea contractului de muncă în cazul în care pentru o perioadă nu aveți cu ce vă ocupa în unitate. După terminarea termenului suspendării, puteți reveni la lucru dacă situația s-a îmbunătățit.
Totuși, dacă angajatorul comite anumite iregularități în raport cu dumneavoastră, vă puteți adresa la Inspectoratul de Stat al Muncii.

Pentru mai multe întrebări, nu ezitați să apelați!

Succes!

25 iulie 2017