Ce pot face in cazul cind nu vor să-mi semneze cererea de eliberare din funcție?!

3 august 2017 168

Am scris cerere de eliberare, dar nu vor sa mi-o semneze, motivând ca nu au alta persoana in loc și ca mi-o vor semna cind vor găsi înlocuitor. Ce pot face in acest caz?! Nu am timp sa aștept pina ei vor găsi alta persoana pe motiv ca ma mut in alta țara. In contract este stipulat ca sunt angajata pe o perioada determinata, dar din cite am înțeles eu din codul muncii, pot sa ma eliberez din funcție indiferent ca este pe perioada determinata sau nedeterminata. Ma poate cineva lămuri in privința aceasta? Mulțumesc!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii

Buna seara!

Dvs. aveti dreptul sa demisionati oricand. Angajatorul nu poate sa nu accepte cererea de demisie. Faptul ca nu gaseste o persoana care sa va inlocuiasca este problema sa, ci nu a dvs.
Conform proceduri legale dvs. urmeaza sa depuneti cerere de demisie cu 14 zile calendaristice inainte de... mai detaliat a pleca.
Dupa expirarea termenului de 14 zile dvs. aveti dreptul sa nu mai iesiti la lucru, iar angajatorul are obligatia de a va achita toate drepturile salariale, inclusiv indemnizatia pentru concediul anual nefolosit si sa va elibereze carnetul de munca cu insemnarea corespunzatoare. Daca angajatorul refuza sa faca acest lucru actionati in judecata.

Mai mult, dat fiind faptul ca intentionati sa plecati in alta tara, puteti solicita in cererea de demisie ca angajatorul sa accepte demisia dvs. intr-un termen mai redus. Ar fi bine sa specificati acest termen in cerere.

Si nu uitati ca daca dupa expirarea termenului stabilit angajatorului pentru acceptarea demisiei, dvs veti continua sa iesiti la lucru, angajatorul nu va admite eliberarea dvs.

Cu respect,
Copetchi Stanislav

3 august 2017