Ce pot sa fac si cum pot sa-mi rezolv problema?

14 noiembrie 2018 108

Buna ziua. Am o asa intrebare: am credit nebancar - am luat 6.000 de lei, dar n-am achitat vreo doua luni si mi-au trimis scrisoare ca nu pot iesi din tara, ca au sa-mi ia din bunuri si trebuie deja sa achit 30.000. Eu pot cumva sa nu achit aceasta suma?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Organizatia nebancară nu va poate aplica interdicție de a părăsi țara. Este un fals.
Trebuie să restituiți suma integrală care ati luat-o, minus suma care ați intors-o intre timp. În plus, trebuie să achitați dobândă egală cu rata BNM (in prezent 6,5% anual, ceea ce la suma de 6000 ar... mai detaliat insemna 1,06 lei pt fiecare zi de cand ati luat imprumutul) , și o penalitate de 0.1% din suma datorată (6000+dobanda) pentru fiecare zi de întârziere.
Restul pretentiilor sunt abuzive, si nu trebuie sa le onorați, urmând ca creditorul sa se adreseze în judecată, unde veti solicita ca pretentiile respective sa fie declarate nule.
Atenție! La Bancă când achitați indicați obligatoriu destinația plăților: de exemplu- 6000 lei pentru principal, 85 lei pentru dobândă, 26 lei pentru penalitate.

14 noiembrie 2018
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

În ceea ce priveste bunruile de care dispuneți, acestea vor putea fi urmarite doar daca creditorul va avea o hotărâre judecătorească definitiva privind încasarea datoriei de la Dvs

14 noiembrie 2018