Ce putem face ca să impunem angajatorul să achite plata pentru munca efectuată?

3 ianuarie 2018 84

Am muncit într-o firmă de construcții 40 de zile de lucru, nu mi-a fost achitat salariul, motivând că a fost reziliat contractul cu primăria. Administratorul firmei de construcții a tărăgănat încheierea unui contract de muncă cu mine.

Jurist comments 1

Download discussion
Mihai Guțu
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Urmează să vă adresați cu o cerere la Inspecția muncii și totodată să depuneți o plângere la poliție, anagajatorul riscă astfel să fie sancționat contravențional.
***
Articolul 551. Utilizarea muncii nedeclarate
Utilizarea muncii nedeclarate
se sancţionează pentru fiecare persoană identificată cu amendă de la... mai detaliat 100 la 150 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 250 la 350 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere, cu amendă de la 350 la 500 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice.
se sancţionează pentru fiecare persoană identificată cu amendă de la 60 la 90 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 150 la 210 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere, cu amendă de la 210 la 300 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice.
***
Ulterior, pentru a vă proteja dreptul dvs. (în baza raspunsurilor primite de la instituțiile sus menționate și a probelor care demonstrează că ați activat în acea întreprindere), urmează să vă adresaţi în instanţă de judecată (în interiorul termenului de 3 ani).

4 ianuarie 2018