Ce trebuie de stiut cand vrei sa rambursezi un obiect la magazin?

21 august 2019 33

Am luat in credit un telefon mobil de la un magazin pe data de 16 august, iar din motive personale l-am intors pe 17, adica a doua zi. Pana in prezent nu s-a anulat creditul care a fost luat pentru telefon. Motivul ar fi ca trebuie transmis la service pentru a fi verificat, iar cand o sa fie un raspuns nu stiu nici ei, iar timpul trece. Imi fac griji pentru creditul luat. Ce trebuie de facut in asa caz?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
•••
Potrivit art. 19 alin. (1) din Legea privind contractele de credit pentru consumatori, in cazul in care consumatorul revoca contractul prin care a achizitionat bunul, el nu mai are obligatii in baza contractului de credit care urma sa finanteze achiztionara acelui bun.
Pastrati actul de returnare al... mai detaliat telefonului.
Mergeti la compania de creditare.
Solicitati in scris sa va dea gratuit (aveti acest drept) un certificat despre faptul ca contractul de credit a incetat.
Chiar si fara acest certificat, nu ar trebui sa va faceti griji, odata ce ati returnat telefonul in termenul permis de contract, si compania care a vandut telefonul a acceptat returul. Doar pastrati actele pentru orice eventualitate.

21 august 2019