Ce trebuie să fac in continuare?

22 august 2020 50

Bună ziua. În anul 2018 am vândut un automobil de marca Mercedes Vito prin procura generală. Persoana căreia i-am vândut automobilul nu a perfectat actele și după 2 luni l-a revândut (iarăși prin procură) din numele meu altei persoane. Cea de a treia persoană a încheiat contract de vânzare-cumparare cu o companie de leasing și iarăși din numele meu. Pe data de 17.08.2020 am fost telefonată de la inspectoratul fiscal că am de achitat impozitul din vânzarea automobilului. Compania de leasing a procurat automobilul la prețul de 123.600 lei, iar eu, încă fiind proprietară atunci, trebuie să achit impozitul din suma menționată. Oare este corect ca Inspectoratul fiscal să mă oblige să achit impozitul fără a cauta persoanele care figurează in celelalte procuri, pe care eu nici nu le cunosc? Mulțumesc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Mihai Triboi
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua!
Procura nu transmite dreptul de proprietate! Deci, nu este o vânzare-cumpărare ci o împuternicire drepturilor dvs asupra bunului, inclusiv și a dreptului de a dispune de automobil.
În acest lanț, până la urmă dreptul de proprietate a fost transferat de la dvs către compania de leasing prin reprezentant.... mai detaliat Respectiv, subiectul impunerii impozitului menționat sunteți dvs.

22 august 2020