Ce zice codul muncii in caz ca ma eliberez de la serviciu in timpul concediului?

23 ianuarie 2019 46

Lucrez la o interprindere de stat si in curand plec in concediu. Am in plan ca in timpul concediului sa ma eliberez din functie. Am dreptul la asa ceva, fara ca sa fiu nevoit sa lucrez cele 14 zile care se cer? Si ce tine de partea financiara - o sa fiu impus sa restitui concedialele? As dori sa ma sfatuiti, va rog, cum sa procedez mai bine: sa ma eliberez fara ca sa plec in concediu? Intrebarea este cum am de pierdut mai putin in asa situatie, pentru ca stiu ca se face si recalcul? Mersi.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

Codul muncii va obliga să lucrați 14 zile după depunere cererii de demisionare. Dvs nu puteți demisiona in perioada de concediu.

Cel mai rentabil pentru dvs este să folosiți concediul de care dispuneți după care sa demisionați, în acest caz va vor fi achitate indemnizațiile și pentru acest concediu, dacă... mai detaliat este concediu de odihnă anual.

Astfel, dvs aveți
dreptul la o indemnizație care nu poate fi mai mică decât valoarea salariului mediu lunar pentru perioada respectivă. Modul de calculare a indemnizaţiei de concediu este stabilit de Guvern. Indemnizaţia se plăteşte de către angajator cu cel puţin 3 zile calendaristice înainte de plecarea salariatului în concediu.

24 ianuarie 2019