Cerere catre executor judecătoresc

3 august 2021 53

Buna ziua! Ajutați-mă, vă rog, să scriu o cerere catre executorul judecatoresc precum ca doresc sa achit datoria pentru credit doar 20% din salariu. NU am alte venituri decât salariul și din acesta întrețin trei copii minori. Executorul judecatoresc insistă să achit 50, 70 % din salariu, dar în acest caz nu voi avea nici cu ce să hrănesc copiii. Cum sa scriu cererea? Vă mulțumesc mult.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua
dacă doriți să vă adresați la executor, o faceți în formă liberă, în cazul dumneavoatră faceți trimitere la articolul Articolul 106 din Codul de executare Cuantumul reţinerilor din salariul şi din alte venituri ale debitorului
(1) Cuantumul reţinerilor din salariu şi din alte venituri se calculează din suma pe care... mai detaliat debitorul urmează să o primească.

(2) Din salariul şi din alte venituri ale debitorului pot fi reţinute, în baza unui document executoriu, nu mai mult de 20%, iar în baza cîtorva documente executorii, nu mai mult de 50% din cuantumul lor pînă la achitarea deplină a sumei urmărite.

(3) În caz de urmărire a pensiei de întreţinere, a sumelor pentru repararea prejudiciului cauzat prin schilodire sau prin o altă vătămare a sănătăţii, precum şi în legătură cu pierderea întreţinătorului, şi a sumelor pentru repararea daunei cauzate prin tîlhărie sau prin sustragere de bunuri, reţinerea constituie nu mai mult de 70% din salariu şi din alte venituri.

Astfel, să facă ca trenul în gară executorul, dar nu este în drept să facă rețineri mai mari ceît cuantumul prevăzut, sigur, achitări cu cotă mai mare le puteți face dumneavoastră benevol.

dacă ultimul încalcă drepturile dumneavoastră, puteți contesta în intanță acțiunile acestuia sau depune o plîngere la Uniunea Executoilor judecătorești sau Ministerul Justiției

4 august 2021