Cerere de eliberare la trasfer

8 noiembrie 2018 12

Urmează să fuzioneze 2 instituții publice, și anume Inspectoratul Ecologic și Serviciul Piscicol, deși termenii pentru realizarea acestei fuziuni au fost depășiți cu mult timp în urmă - HG Nr. 887 din 01.11.2017. Instituția care va prelua atribuțiile acestor 2 instituții este Inspectoratul pentru Protecția Mediului. În sfârșit, a venit ziua când tot personalul urmează să fie transferat. Este sau nu nevoie să scrii cerere de eliberare din funcție de la Serviciul Piscicol și Inspectoratul Ecologic ca urmare a transferului în Inspectoratul pentru Protecția Mediului? Ce se întâmplă cu zilele de concediu nefolosit? Au apărut unele ordine în care zilele nefolosite se transferă pentru a fi utilizate în continuare de către angajat în noua instituție. Mulțumesc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Transferul opereaza prin Ordin al angajatorului, acceptat de salariat. Deci nu este nevoie sa va eliberati de la locul de muncă precedent.
În mod normal, zilele de cincediu nefolosit fie se achită, fie se transferă la noul angajator. Dacă exista un Ordin intern, sunteți asigurat.

8 noiembrie 2018