Cerere pentru majorarea pensiei alimentare

20 decembrie 2019 110

Bună ziua. Soțul meu a fost căsătorit anterior și are o fetiță de 10 ani, căreia îi plătește pensie alimentară in valoare de 150 euro de la pronuntarea divorțului, asta fiind in aprilie 2017. El s-a recăsătorit și acum fosta soție cere mărirea pensiei, îi spune că dacă nu-i trimite pensie mărită, îl dă in judecată și îl decade din drepturi părintești. El are o relatie buna cu fetita, pe langa pensie îi trimite cadouri și multe altele. Eu am doi copii din prima căsătorie, noi locuim în Germania, iar fosta lui soție - în România. Chiar poate să-l decadă din drepturi si să-i mărească pensia? Vă mulțumesc anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Adrian Oprea
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,

De drepturi parintesti nu-l va putea decadea, or temeiurile decaderii sunt prevazute in art. 67 Codul familiei, iar din informatia oferita de dvs rezulta ca tatal are relatii bune cu fiica sa si nu se incadreaza in vreun temei pentru decadere de drepturi parintesti.

Adevarat este faptul ca sotia poate... mai detaliat merge in instanta pentru a solicita majorarea pensiei de intretinere, insa va trebui sa-si intemeieze pretentiile. In aceeasi cerere fosta sotie desigur poate cere decaderea din drepturi, dar instanta va respinge acest capat de cerere daca sotul achita regulat pensia de intretinere.

20 decembrie 2019