Cererea de apel

9 noiembrie 2020 19

Buna ziua! In cererea de apel intr-un dosar civil se indica argumentele partilor? Pe langa argumentele scrise, pot fi prezentate si argumentele orale sau explicatii? Pot sa depun apel suplimentar in dosarul civil?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna d-na Olga, conform codului de procedură civilă Articolul 372. Prezentarea unor noi probe şi pretenţii în instanţă de apel
(1) Părţile şi alţi participanţi la proces au dreptul să prezinte noi probe dacă acestea respectă prevederile... mai detaliat art. 1191 alin. (2), dacă acestea nu au fost reclamate de către prima instanță la cererea participanților la proces sau dacă au fost restituite în mod nejustificat de către prima instanţă.
(11) – abrogat
(12) – abrogat
(2) Pot fi citaţi în instanţă de apel martorii audiaţi în primă instanţă dacă în cererea de apel se contestă depoziţiile lor.
(3) În apel nu se poate schimba calitatea procedurală a părţilor, temeiul sau obiectul acţiunii şi nici nu pot fi înaintate noi pretenţii. Se pot cere însă dobînzi, rate, venituri ajunse la termen şi orice alte despăgubiri apărute după emiterea hotărîrii în primă instanţă, se poate solicita o compensaţie legală.
La ziua de astăzi istanțele de judecată pronunță partea relutivă a hotărîrelor, partea motivată timp 30 zile. Pentru a vă încadra în aceste 20 zile DVS trebue să depuneți un apel de serviciu, ca mai apoi să depuneți un apel integral. Așadar sînteți în drept să depuneți un apel suplimentar.

9 noiembrie 2020