Chirie, dobândă si reparatii neachitate

22 ianuarie 2019 97

Buna ziua. In 2016 am luat in chirie o masina de la o firma din Chisinau. Nu am achitat la timp si am ramas cu datorii fata de firma. Eu ma aflam plecat peste hotare si ei mi-au expediat o scrisoare ca ma pun la procente. In 2018 am avut judecata cu ei si m-au pus sa achit si reparatia automobilului, dar nu au prezentat nici un bon de reparatie. Instanta de judecata a hotarat sa achit totul in intregime, adica chiria, procentele si reparatia. Acum, in 2019, m-au dat la executor si mi-au pus sechestru pe numele meu. Am achitat doar chiria. In sechestru intra si contul de salariu si contul de credit, in famile numai eu lucrez. Spuneti, va rog, se poate acum dupa o durata de timp de un an sa schimb ceva? La cine se poate de apelat?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,
Pentru început, informați dacă ați făcut cunoștință oficial, sub semnătură personală, cu hotărârea de judecată?
Cînd ați facut cunoștință cu faptul deschiderii procedurii de executare?

Este posibil de a contesta parțial hotărîrea, în partea care o considerați ilegală, solicitînd repunerea în termenul de atac.
Totuși, această acțiune este limitată în timp, care... mai detaliat urmează a fi calculat reieșind din data emiterii hotărîrii sau (cu mici excepții) din data cînd ați făcut cunoștință cu aceasta, urmează a studia actele.
Urmează să prezentați actele către un jurist/avocat pentru consultare cu precizie.

23 ianuarie 2019

Daca nu achit sechestru,care este etapa urmatoare,si in asa caz cind este pus sechestru pe numele meu eu pot pleca peste hotare?

24 ianuarie 2019