Chirie rambursata

29 decembrie 2018 43

Buna ziua. Am nevoie de un raspuns. Daca la noi in tara este asa lege: daca statul achita o parte din chirie persoanelor care activeaza in MAI? Si cand legea a intrat in vigoare? Multumesc.

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
°°°
Se compensează, in anumite condiții.

Daca sunteti un functionar public cu statut special din cadrul MAI (adica sunteti angajat in aparatul central, si aveti grad special) - vedeti aceasta lege: http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=368811

Daca sunteti ofiter in cadrul MAI - vedeti acest Regulament: http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=376380

30 decembrie 2018
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

17. Funcționarul public cu statut special este în drept să solicite indemnizația în termen de cel mult 2 luni de la data semnării contractului de locațiune, pînă la data de 10 a fiecărei luni.
18. Funcționarul public cu statut special care la data intrării în vigoare a... mai detaliat prezentei hotărîri (13.07.2018) are încheiat contract de locațiune este în drept să solicite indemnizația în termen de cel mult 2 luni de la data intrării în vigoare.
25. Indemnizația se va calcula de la data încheierii contractului de locațiune, cu excepția celor prevăzute la punctul 18, ca urmare a recepționării deciziei de acordare.
26. Pentru cazurile prevăzute la punctul 18, achitarea se va efectua de la data intrării în vigoare a actului normativ, ca urmare a recepționării deciziei de acordare.
27. Achitarea se va efectua lunar, concomitent cu plata salariului.

30 decembrie 2018