Cine supravegheaza activitatea executorilor judecatoresti?

1 noiembrie 2018 29

In luna ianuarie am scris o cerere la executorul judecatorrsc in privinta fostului sot: sa achite pensia alimentara si sa nu paraseasca tara. Doar ca executorul nu a facut nimic, asa ca fostul sot pleaca si se intoarce cand vrea. Cui ma adresez mai departe, unde scriu o plangere in privinta executorului, pentru ca ea nu este de gasit si nici la telefon nu raspunde?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Buna ziua,

Actvitatea acestora este supravegheată si sancționată de către Uniunea Națonală a Executorilor Judecătorești. Urmează de stabilit mai întâi de toate dacă aveți o hotărâre în acest sens care stabilește plata pensiei alimentare de către fostul soț.

Dacă există o astfel de hotărâre pe care ați trimis-o spre executare atunci, interdicția... mai detaliat de a părăsi țara nu se aplcă de către executor ci de către instanța de judecată la cererea acestuia, dacă stabilește că plecarea acestuia ar face imposibilă executarea documentului executoriu în caz contrar ar putea fi aplicate alte măsuri asiguratorii.

Încercați inițial să luaț legătura cu executorul dvs judecătoresc or cel mai bine să vă adresați cu o cerere în scris către acesta prin care solictați informarea dvs cu privire la etapa executării, ca să aveți un răspuns cel puțin cu care veți putea în continuare să acționați spre UNEJ dacă considerați a fi încălcată în drepturi.

1 noiembrie 2018