Circulația automobilelor înregistrate in Transnistria

10 aprilie 2018 52

Buna ziua. Dacă am viza de reședința in Bender și vreau sa procur un automobil înregistrat acolo, o sa pot circula cu el pe teritoriul Republicii Moldova?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Cătălina Bîrsanu
  • Student
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei

Bună ziua, Andrei!

Conform Codului Vamal, art. 184*1 alin.1, persoanele fizice rezidente şi cele nerezidente au dreptul de a introduce pe teritoriul vamal al Republicii Moldova, fără achitarea drepturilor de import, cu achitarea vinietei în condiţiile art.3481 alin.(1) din Codul fiscal, în scopuri personale, mijloace de transport clasificate la poziţiile tarifare... mai detaliat 8702, 8703, 8711 şi remorcile ataşate la acestea (poziţia tarifară 8716), indiferent de termenul lor de exploatare, doar în cazul în care vor fi declarate prin acţiune și plasate sub regim vamal de admitere temporară pe un termen de pînă la 180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive.

Totodată, este de menționat că, pentru mijloacele de transport neînmatriculate în Republica Moldova care au fost introduse pe teritoriul vamal al Republicii Moldova până la momentul intrării în vigoare a respectivei legi, termenul de declarare prin acțiune de 180 de zile a început la data intrării în vigoare a legii respective - 1 ianuarie 2017.

Respectiv, dacă mașina era în Moldova de mai mult timp și a fost neîmatriculată, cel mai probabil că veți întâlni probleme la circulația pe teritoriul Republicii.

Sper să găsiți o soluție optimă. Mult succes!

11 aprilie 2018