Clauze abuzive in contract

12 mai 2020 114

Salut! Am luat in 2018 un credit nebancar de la o companie in suma de 35.000 lei. Trebuia sa achit in 2 ani care 2.600 lei lunar. Aproximativ in 2 ani trebuia sa intorc conform contractului o suma de 64.000 lei. Eu am achitat doar prima rata lunara si creditorul peste 3 luni a reziliat contractul si mi-a calculat penalitati. In total, la ziua achitarii mi-au calculat 94.000 lei, pe care i-am achitat. Cineva mi-a spus ca daca am achitat o suma exagerata, pot cumva sa dau in judecata creditorul si sa cer diferenta? Sau cum sa aflu mai intai daca sunt clauze abuzive in contract? Unde pot sa ma adresez?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
•••
Daca creditorul rezolutioneaza contractul, el poate pretinde doar la suma acordata in credit, plus dobanda PENTRU PERIOADA DE PINA LA DATA REZOLUTIUNII, plus penalitatile pentru intarziere si alte comisioane prevazute de contract, calculate pina la data rezolutiunii.
Cu alte cuvinte, creditorul nu poate cere peste 4 luni... mai detaliat sa i se plateasca dobanda pentru toata perioada contractului.
Creditorul poate sa ceara, in aceasta parte, doar prejudiciul cauzat (venit ratat).
In cazul dvs, ati putea solicita restituirea diferentei, pe temeiul imbogatirii fara justa cauza.
Ca sa va pot da o consultatie juridica mai exacta, trebuie sa vad contractul.
Daca aveti nevoie de asistenta detaliata, puteti sa ma contactati la adresa de email office.potirniche@yahoo.com

12 mai 2020