Colectarea datoriilor

12 octombrie 2020 118

Bună. Am luat un credit in marime de 4.800 lei de la compania de creditare X. Nu am achitat la timp si dosarul a ajuns la compania de colectare a datoriilor Z. Aceasta mi-a comunicat că am de achitat 7.265 lei - toată datoria, plus dobanda, plus penalități la data de transmitere a dosarului la compania de colectare. Cei de la compania X au confirmat ca trebuie sa achităm suma mentionata, nimic mai mult nimic. . Am achitat integral suma inclusă în comunicarea oficială venită de la compania Z. Peste 3 luni, sunt telefonată de la compania Z ca mai am datorii de 1.324 lei, de care nici nu am auzit. Chipurile, compania X a mai transmis la compania Z încă o rată a dobânzii. Nu înțeleg cum funcționează așa scheme. Adică, datoria a fost achitată la Z integral, dar am rămas totuși datoare către X, la care pe deasupra crește dobinda. Vă rog mult sa mă clarifice cineva?

Jurist comments 2

Download discussion
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna, d-na Tatiana, eu vă propun următoarele să procedați, trebue să depuneți o cerere la compania X, unde să indicați în ce circumstane s-a format datori de 1324 lei pentru a clarifica pe deplin. Mai departe o să apară și alte circumstanțe în baza coror să procedați.

13 octombrie 2020

Răspunsul companii X este că datoria este încă din iunie cînd sa transmis dosarul la compania Z. Am înțeles că Z nu a achita integral compania datoria X dar în rate. La X a rămas o parte din datorie la care se adaugă penalități. Puteri să mă clarificați, dacă datoria... mai detaliat a fost vinduta la compania de colectare a datoriilor în iunie, am negociat cu ei cum sa achit datoria, datoria să achitat integral plus costul serviciilor companie Z. La compania X mi sa spus în iunie să achit suma care este la Z. Acum X spun să mă clarific cu Z de ce nu sa achita datoria și ei nu oferă nimic date despre cînd,cum a fost transferat dosarul la compania Z. Eu trebuie să clarific dacă compania Z nu și-a împlinit datoria față de compania X? Și care date eu am dreptul să cer de la X și de la Z? Repet că nu mai să comunicat nimic cum se achit Z față de X, nu mai să comunicat că datoria rămîne la X dar nu la Z. Mulțumesc mult pentru răspuns.

14 octombrie 2020