Colectorii amenință rudele

29 noiembrie 2019 48

Bunica de 75 ani a înscris în gospodăria sa la evidență cu domiciliu pe nepotul de 15 ani, deoarece tatăl lui a decedat, mama s-a recăsătorit, iar el nu avea unde locui.
După serviciul militar, nepotul a luat un credit de la bancă, datoriile au crescut și constituie acum 33.000 lei. El nu a întors datoria și a plecat peste hotare. Bunica a aflat de datoria nepotului abia acum, când cineva de la bancă a telefonat si a amenințat-o că, dacă banii nu vor fi întorși, îi vor lua ce are prin casă în contul datoriei nepotului.
Deja de mai multe zile bunica speriată că va rămâne și fără mica avere pe care o mai are, nu-și află locul.
Vă rugăm foarte mult, o consultație cum poate fi apărată și liniștită bunica? Poate oare banca să-i ia ce mai are prin casă în contul datoriei nepotului, dacă nu ea a luat creditul, nu a semnat documente în această privință, iar nepotul nu a agonisit încă nimic la casă? Mulțumesc mult.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
•••
Va recomand insistent ca sa se depuna o plingere la procuratura pe faptul santajului / preulcrarii ilegale a datelor personale / incalcarii dreptului la viata privata.
Indicati numarul de telefon de la care va telefoneaza.
Aratati mesajele care le primiti.
Inregistrati discutiile.
—-
Daca nepotul nu are drept de proprietate asupra... mai detaliat casei, si bunica nu a semnat in calitate de fidejusor sau garant, sau daca nu a fost constituita ipoteca asupra casei - ceea ce fac ei sunt doar sperietori.
Sperietori ilegale care trebuiesc denuntate la procuratura.
Nu are nici o importanta ca nepotul avea domiciliu acolo!

30 noiembrie 2019