Comert cu haine pentru copii

24 noiembrie 2019 10

Buna ziua. Sunt in Marea Britanie si as vrea sa deschid un butic de haine pentru copii intr-un centru commercial din Chisinau. Am cateva intrebari in legatura cu aceasta. Cum justific provenienta marfii, cum trec vama cu aceste produse? Trebuie sa declar la vama avia suma produselor si ulterior fac procedura de devamare? Se poate activa in baza de patenta sau deja doar cu SRL? Tin sa mentionez ca nu e vorba de cantitati mari de haine pentru a avea contact cu o companie de expeditie. Am doar factura simpla de la companiile de la care cumpar hainele.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
•••
Daca reusiti sa obtineti patenta pina la 31 decembrie 2019, veti putea activa in baza de patenta pina la 31 decembrie 2022 (daca intre timp nu se modifica legea si nu se prelungeste acest termen).
Deci, ar trebui sa obtati fie pentru Intreprindere Individuala, fie pentru SRL.
Ce... mai detaliat tine de documente de provenienta, depinde de cum introduceti in tara marfurile respective.
Compania de expeditie ar trebui sa va specifice exact actele pe vare trebuie sa le detina si sa le prezinte la trecerea frontierei. Factura de achizitie a marfurilor ar trebui sa fie suficienta.
SRL-ul din Moldova trebuie sa importe marfurile respective, adica trebuie sa achite taxele vamale.
Daca treceri frontiera ca persoana fizica, va trebui sa declarati marfa ce depaseste 300€ si ulterior va fi necesar sa puneti la balanta companiei bunurile respective.

25 noiembrie 2019