Companie cu capital strain

23 iulie 2017 122

Care a ar fi forma acordului de fondare a unui Call Centru in RM cu sediul general al companiei in USA, daca exista vreo forma stipulata preventiv si in ce limba ar fi intocmit acest document. Multumesc aniticipat

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Vladimir Palamarciuc
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

Vlada, daca va referiti la o forma juridica de organizare atunci puteti face prin fondarea unui SRL (presupun ca ar fi cel Mai efficient) sau filiala a companiei din SUA in Moldova (lista de documente pentru inregistrare puteti gasi pe cis.gov.md). Daca deja aveti companie in RM si doriti sa... mai detaliat incheiati doar acord de cooperare atunci forma unui acord poate fi in forma scrisa, cu exceptia cazului cind aveti elemente care ar impune forma autentica, ex. instrainarea unui imobil. Referitor la limba, in practica un astfel de acord ar fi bine sa fie bilingv englez-roman, dar poate fi si doar intro limba cu ulterioara traducere in caz de necessitate.

24 iulie 2017
SILVIU POTÎRNICHE
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor

Decizia de fondare a persoanei juridice locale trebuie sa fie legal adoptata de catre persoana juridica din SUA care o fondeaza, conform Legilor SUA si Statutului companiei fondatoare.
Decizia de fondare trebuie sa fie autentificata de notarul din SUA, apostilata si tradusa in limba română.
La Decizia trebuie sa fie anexat Statutul... mai detaliat persoanei juridice din SUA, apostilat si tradus în limba romînă.
Apostilate și traduse în limba romînă trebuie să fie și Extrasul din Registrul Camerei de Comerț Americane cu privire la companie, copia Actului de identitate a Directorului companiei, Procura prin care Directorul companiei împuternicește o persoană locală să reprezinte compania din SUA în fata Camerei de Înregistrare din RM pentru fondarea și înregistrarea de stat a Call Centr-ului (a SRL-ului), precum si alte acte care ar trebui sa le aflati de la Camera Inregistrarii ce mai este necesar.

25 iulie 2017