Compensarea cheltuielilor prestatorului in cazul vanzarii bunului

10 februarie 2020 3

Exista un Acord de colaborare intre doua persoane juridice, care prevede intretinerea unei livezi (nu este arenda). Beneficiarul (care se afla in insolvabilitate) cere intretinerea livezii pentru a pastra starea acesteia si a diminua riscul pieirii bunului prin lipsa de intretinere cuvenita. Prestatorul isi asuma intretinerea livezii in conformitate cu procesele tehnologice din cont propriu, iar in schimb, cu titlu de contraprestatie, va culege fructele.
Problema insa este ca Beneficiarul insista pe faptul ca in cazul instrainarii bunului la licitatie (societatea fiind in proces de insolvabilitate), acesta va notifica Prestatorul cu 10 zile in avans, iar acesta va fi obligat sa se retraga, fara dreptul la plata/compensare a cheltuielilor suportate prin recoltarera fructelor.
Daca analizam contractul de arenda, acolo e clar stipulat cum se actioneaza. In cazul unui acord altul decat contractul de arenda, cum este si cazul dat, care sunt prevederile ce pot fi invocate pentru compensarea cheltuielilor suportate de Prestator? V multumesc.